Zonterapi ErsdalsmetodenVarför zonterapi?


De olika kroppssystemen bör komma i balans för att en sjuk kropp skall bli frisk. Behandlingen inriktar sig på stödja blodcirkulation, lymfcirkulation, hormonbalans, näringsupptagning, nerv-system och utrensning.

Zonterapi löser upp spänningar och tar bort stress genom att stimulera och ställa  till rätta kroppens egna signaler. Avsikten är aldrig att enbart behandla symtom, det vill säga att kurera en speciell åkomma, utan istället finna dess orsak och stimulera kroppen till självläkning.Fotzonterapi enligt Ersdalsmetoden utförs alltid som en helhetsbehandling. Då stimuleras alla kroppssystem.

Zonterapi är en Kompletärmedicinsk behandlingsform.


Zonterapi är ingen ny behandlingsform utan tillhör förmodligen de äldsta metoderna för självläkning av kroppen. Man vet att zonterapi använts i över 5000 år både i öst- och västvärlden.


Vad händer i kroppen?


Zonterapin är en kompletärmedicinsk behandlingsform och vetenskap som grundar sig på anatomi, fysiologi, patologi och immunbiologi.

Vid zonterapibehandling strävar kroppen efter att alla dess funktioner skall komma tillbaka till normal balans.

När man trycker på en viss zon av foten går det en signal via meredianer till motsvarande del av kroppen. Signalen vandrar vidare till ryggmärgen och upp till förlängda märgen. Härifrån vänder signalen tillbaka med rätt information till motsvarande kroppsdel och balanseringen/läkningsprocessen börjar.